BJÖRKVÄGEN 13

Den 20 maj blev det klart att Eva-Lena Larsson skulle bli stuga nummer 13´s nya ägare.  Inte självklart då det hade varit budgivning vid försäljningen. Olof Lennqvist hade en eftertraktad stuga. 

Nu är Eva-Lena här och hon har med hjälp av släkt och vänner börjat att ordna stuga och trädgård efter hennes eget tycke och smak. Nästa år förväntar hon sig kunna få påta i trädgården på riktigt. Något som hon finner rogivande. Ett nytt däck med grillförväntningar finns också.


Eva-Lena har bott i Småland i många år där hon arbetade som lärare, men hittade tillbaka till Värmland för tre år sedan. Hon hade kvar en sommarstuga i Båstad, men det är ju lite långt bort för att kunna utnyttja den bra. Längtan till gräs under fötterna gjorde att hon intresserade sig för kolonilivet. Eva-Lena menar att till skillnad från en sommarstuga så är alternativet kolonistuga mindre att sköta om och fler grannar att kunna samspråka och umgås med.

KONSTINTRESSE??

När jag har talat med några av de nya medlemmarna så har det framkommit att de ägnar sig åt att måla tavlor på sin fritid och någon är t o m etablerad och medlem i KRO – Konstnärernas Riksorganisation.

 

Det väcktes en idé om att anordna en utställning för de som vill visa upp sina alster. Nu visar det sig att tre av de som jag vet om och som jag talat med om denna idé själva har tagit kontakt med varandra och är ivriga om att få ge sig tillkänna och har nu föreslagit att de skall kunna genomföra en mindre utställning redan nu till höstmötet den 16 september. Hur ställer sig styrelsen till detta?

 

Min tanke var annars att en utställning skulle kunna vara aktuell åtminstone under t ex jubileumsåret och då skulle också fler kunna tillfrågas. Under tidens gång och med diskussion kring detta så har ytterligare förslag kommit att det kanske skulle kunna anordnas en ”konstrunda”, vilket skulle innebära att de som är intresserade av att deltaga har sina utställningar ”hemma” i sina stugor. På så sätt kan var och en visa lite mer av sina alster, samtidigt som allmänheten får en chans att komma in i våra täppor och känna på koloniatmosfären lite tydligare.  Det här skulle kunna ingå i en serie av teman under jubileumsåret och kanske pågå en helg eller längre.

 

Det här hindrar ju inte att utställningsidén faller utan den kan kanske få vara ett inslag vid kommande årsmöte? Om idén faller i god jord (?!) hos styrelsen så kan ärendet tas upp på det tidigare nämnda höstmötet, så att flera kan få möjlighet att deltaga till våren. Jag tycker att det vore så inivassen kul att få till lite gemensamma aktiviteter bland medlemmarna.


LÖNNVÄGEN 24

Hanna Bryskhe och Lisbeth Sjöbom var på samma födelsedagskalas, då Hanna nämnde att hon eventuellt tänker sälja sin fina stuga på Lönnvägen 24. Lisbeth lade in ett önskemål om att "om försäljningen skall realiseras - tala om för mig först". Försäljning blev det och från och med april 2010 är det Lisbeth som står som ägare för stugan.


Lisbeth har tidigare arbetat som undersköterska på bl a Rosenbad och betraktar sig som en frisk pensionär.  Vid kolonistugan tänker hon koppla av tillsammans med sin sambo Roger. Stugan är i toppskick och det här året har Lisbeth väntat in vad som kan tänkas komma upp i form av växtlighet. Tyvärr har även Lisbeth drabbas av den vattensjuka miljön som några av oss har råkat ut för på Lönnvägen, så potatisen står i vatten redan innan den har kommit i grytan.

Världen är liten - när jag frågade Lisbeth var hon härstammade från så fick jag svaret Torsby. Nu är det så att Torsby kommun är 22:e största kommun i Sverige, så det går ju an att vara anonym med det svaret. Så jag fick henne till att precisera sig - "Björbysättra", blev svaret, "men det är det ingen som vet var det ligger". Jooodå, mina rötter är inte långt därifrån och i Björbysätern fanns det en festplats om var välbesökt när livet var ungt. Kul, tycker jag!


LÖNNVÄGEN 26




Den 6 maj 2010 bytte stugan på Lönnvägen 26 ägare. Monica Linderholm köpte då huset av Berit och Christer Rannberg. Monica som gärna vill vara i naturen tänker sig här en tillvaro med lugn och ro och
som ett ställe där det kommer att ges tillfälle att umgås med barn och barnbarn. Huset är i så gott skick att det inte kräver någon åtgärd av något slag i dagsläget och trädgården, ja där ligger odlingsplanerna till sig. Det finns planer på att utveckla trädgården på sikt med blommor, träd och buskar förutom den tujahäck som planterades redan i våras.
 

Monica ser också fram emot att få tid och utrymme för sin konstnärliga ådra. Hon har ägnat sig åt att måla i 22 år och haft ett flertal utställningar under alla dessa år - både separatutställningar och tillsammans med andra
bl a flera gånger på Blå Lagår´n, Centralsjukhuset och Cafe' August. Jag tror att Monica kommer att finna många möjligheter till inspiration här i vår kolonimiljö.







NEJ - Monica är INTE släkt med Gösta Linderholm!!!

 

 

 


RSS 2.0