STARTSKOTT

Det är som om det inte riktigt blir allvar med koloniövningarna förrän årsmötet är avklarat och igår, lördag,  gick startskottet.

Så nu äntligen kan våren kännas välkommen på riktigt och det är med ny kraft som jag orkar ta tag i täppans möjligheter igen. I höstas var jag inte sen att lyda rådet att vara lat och inte överdriva med att klippa ner alla växter utan lät det mesta vara. Nu straffar det sig och det blir en hel del att ta rätt på, men som sagt med ny ork och entusiasm så är det mest mer tid som jag skulle behöva just nu.



Ännu har jag inte påbörjat någon förodling med anledning av att jag skall vara bortrest under påsk. Det är liiite besvärligt att ha med sig småplantor i packningen på resan upp till skogen. I år skall det inte bli så omfattande kultivering utan det får bli frilandsodling som kommer att gälla.

Lockades förstås av handelsträdgårdens inbjudande annons och ilade dit för att köpa pelargoner och u-jord. Något som jag ju vill ha, men är det nödvändigt att ha så bråttom kan man fråga sig. Nu var vi ju inte ensamma där denna lördagmorgon utan det var många "hon och han" i vår egen ålder... ungdomarna är väl inte lika angelägna precis vid öppningddags. Det blev naturligtvis en tur till Gengåvan också ... och som vanligt - inte en gång utan ett fynd!  Denna gång en utemöbel, som förstås kräver en handpåläggning för att duga, men det hinns väl med det också i bästa fall.





SNART...







ETT ANNAT LIV



Jag har lyssnat på boken Ett annat liv av författaren Per-Plov Enquist.

En författaruppläsning som heter duga och trevligt med memoarer skrivna i romanform med huvudpersonen beskriven i tredje person. Det gör boken trevlig att lyssna på och för mig var det en ny sida av författaren Enquist som kom fram. Alla har sitt, som det sägs ibland. Hans berättelse är rak och utan offertoner trots att livet inte alltid har gått hans väg.

RSS 2.0