Utdrag ur kommande jubileumsbok och året är 1942

På styrelsemötet den 27 maj 1942 fick styrelsen rapport om att det hade varit mycket arbete med vattenledningen som under vintern hade frusit sönder. Några medlemmar hade svarat för reparationsarbetet och ersättning för arbetet skulle utgå.

 

Frågan om konstgödning togs upp till behandling. Den konsulent, som styrelsen varit i kontakt med, hade ju framhållit värdet av denna metod. Under krigsåren var det inte självklart att få tillgång till allt. En ledamot tog kontakt med Kristidsnämnden för att höra sig för om behov av licens för konstgödning. Styrelsen beslutade på sitt sammanträde den 29 augusti att man skulle lämna in en licensansökan.

 

I styrelsens verksamhetsberättelse för 1942 kunde man läsa följande: ”Under det gångna året har arbetet bedrivits med mycket stort intresse av medlemmarna. Samtliga lotter har varit brukade och i stort sett mycket väl skötta. Skörden kan betecknas såsom mycket god för rotfrukter och grönsaker, men mindre god för frukt.  Det frivilliga arbetet, som under året utförts, har bland annat bestått i uppsnyggning av parken. Dessutom har ett staket uppsatts till skydd vid en lott i närheten av festplatsen.”

 

Föreningen hade deltagit i en av Västra Värmlands Fruktodlareförening anordnad utställning i Stadsträdgården, varvid Koloniträdgårdsföreningens monter erhållit ett ”2:dra hedersdiplom”. Höstfesten hölls den15 augusti och den kontanta behållningen av festen blev 1 043,43 kr (19 877 kr).

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0