KONSTRUNDA ... IGEN

Som sagt - tio stugor var representerade med konst och annat hantverk i samband med den traditionella "Öppen trädgård-dagen". Det var främst koloniträdgårdsföreningens egna medlemmar, men det var också någon släkting eller vän till stugägaren som deltog.
 
Som här ..- Sara Rönnbäck var inte själv på plats, men fanns likväl med genom sitt sjävporträtt, Hon ställde ut i pappa Görans stuga på Skogsvägen 75. Sara går för närvarande en treårig utbildning "Fine art Statens Konstakademi"  i Oslo.
 
 
 
Lena Thor höll till i Siw Grundös stuga på Alvägen 62 och där sålde hon sina egentillverkade smycken och stickade scarves.  Där kunde jag inte gå ifrån utan att ha köpt ett lila halsband, som fick matcha min outfit för dagen.
 
 
Svante Norder har utformat kylskåpsmagneter speciellt för vårt 100 års jubileum.
 
Med hans vackra foton blir det extra trevliga minnen för detta speciella år för koloniverksamheten i Karlstad. Svante vill inte vara med själv på bild utan det var föreningens vice ordförande Jan Österberg som fick representera. Fastän kvickast upp med plånboken var Kajsa Josefsson igen.
 
 
 
 
GunBrith Nilsson på Lönnvägen 35 är lika vacker som sina tavlor. Det var många besökare som skrev i gästboken hos GunBrith och som fick smaka på mingeldricka i form av cider och pinnar som tilltugg. Gôtt! Många besökare fick alltså njuta av de finstämda akvarellerna.

KONSTRUNDA DEN 7 JULI - ÖVRE OMRÅDET

Vad jag är ledsen att jag missade Barbro Andersson på Apelvägen 115 och hennes glasmålning. Jag var väl inte nog uppmärksam att kolla efter bi-skylten som visar att "här pågår det konstaktivitet". Solly!
 
Birgitta Lidbeck¨, som är syster till Jan Lidbeck som äger stuga nummer 140 var också med för andra året och hon hade försäljning av de fina ljus som hon gjuter själv. Ny för i år var däremot Cecilia som representerade Kardans dagcenter i Säffle. Hon skötte försäljningen av de handgjorda regnmätarna. Dagcentret hade ytterligare varor till försäljning och där blev jag vid en påse med tändrullar att använda till grillen istället för tändvätska. Så nu är det bara att hoppas på grillväder, så att jag får testa om marknadsföringen håller vad den lovar. Tändrullarna består av hårt rullat papper som är indränkt i stearin - känns som ett bidrag i miljötänket...tänker jag.
 
 
 
 
 
 
 
Kajsa Josefsson gjorde affärer lite här och var - här blev det ytterligare något att pryda den redan ursnygga trädgården med på Rönnvägen 104.
 
Ständigt glada och positiva Kamilla Laag visade sina kursdeltagares alster i sin trädgård på Lindvägen 136. Kamilla leder kurser i kallmålning och är den som gjuter materialet som det målas på. Dessutom fanns det betongalster att beskåda och att köpa. Tyvärr har jag inte namnet på hantverkaren, men hoppas att få träffa henne i egenskap av kursledare i den påtänkta aktiviteten att gjuta i betong. Jag förstod på Kamilla att det pågår operation övertalning, så att vi kan få en liten studiecirkel i detta ämne. Jag anmälde genast mitt intresse hos Kamilla och hoppas nu på att det går att ordna och att det då förstås passar i tid. Det är svårt att få en tidpunkt där det passar alla.

KONSTRUNDA DEN 7 JULI - BJÖRKVÄGEN

Så var det dags med en konstrunda igen i samband med öppen koloniträdgård. I år var det tio utställare med varierade inslag som deltog.
 
Gunilla Hammar på Björkvägen 11 hade även i år laddat upp med sin hemkokta goda marmelad. Det var citron, jordgubbs/rabarbermarmelad bland annat. Själv köpte jag en mellanstor burk med apelsinmarmelad för bara 40 kronor. Det fick bli en bra gå-bort-present till grannfrun idag, när hon bjöd in till en kaffestund.
  
 
 
Bodil Diseth huserade i Maries och Torbjörns täppa på Björkvägen 10, där hon presenterade sin bok "Statyvandringen"- boken beskriver Christian Erikssons verk i Stockholm. Tyvärr hanna jag inte tillbaka och fynda - för det var verkligen ett fyndpris dagen till ära. Bodil visade också att hon också är en konstnär genom att ha några av egna tavlor till försäljning.   
     
På Björkvägen 4, hemma hos mamma Gerd, ställde Gunilla Wennberg ut sina finstämda akvareller. På tomten fanns också möjlighet att fynda på uppställt loppisbord. Hörde minsann att någon av besökarna hade inhandlat en liten docka, som var som ny, för ett bra pris. 
 
Eftersom Gunilla höll sig undan, så får stugägare mamma Gerd Helmersson representera.
 
 
 

RSS 2.0