BJÖRKVÄGEN 51


Inger Karlsson köpte sin kolonistuga förra säsongen och hade då stora renoveringsplaner, som hon nu genomför. Ett helt nytt kök blir det och en mulltoa med fullständig förbränning skall installeras. Inger menar att bo i sin kolonistuga och tänker töja på säsongen så länge det går. Som sällskap har hon de två kaninerna, Lilla Jack och Lilla Lova.



Kolonistugans inredning är färgsatt favoritfärgerna i svart, vitt och klarrött. Till och med kaninerna är färgmatchade - ja, ingen av dem är röd förstås.


Det är inte bara själva stugan som Inger planerar för, utan även utomhus har hon byggnationsidéer. Hon skall ansöka om bygglov för att bygga en friggebod och ett hus för kaninerna. Jag pratade med Inger redan ifjol och då var trädgårdens planer att avverka häcken och att det till att börja med får bli planteringar i krukor.

Kanske finns det "kolonigener" i Inger? Hennes farmor och farfar hade kolonistuga vid Sundsta och den är antagligen medflyttad hit till Kroppkärr. Klart att vi är nyfikna på vilken stuga det kan vara! Inger berättade att farmor och farfar som bodde på Herrhagen anlitade en häståkare för att få med sig alla grejor till kolonistugan. Allt gick inte att frakta på cykel. 

När det inte är kolonisäsong så är Ingers ordinarie boende i Viken och hon arbetar som IT-konsult åt försvaret på Logica i Inre hamn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0