LINDVÄGEN 120

Bilden nedan är från Koloniträdgårdsföreningens hemsida och bildgalleriet där och visar stugan på Lindvägen 120 år 1987. Det känns inte så länge sedan, men det har ju hänt en del sedan dess, inte minst  på koloniområdet och dess bebyggelse.
De nuvarande ägarna Lena Johansson och Leif Persson har varsamt renoverat stugan och bevarat den gamla kolonistugans charm med dess veranda på  knuten och i tillbygget också tänkt på detta.

FÖDDE - EN FLICKA

Den absolut nyaste medlemmen - alla kategorier är lilla Hanna på Lönnvägen 26. Hon föddes i slutet av förra veckan  nästan 4 kg tung och 52 cm lång. Grattis till mamma Berith, pappa Krister och storebror Gustaf Rannberg.
Någon bild har jag inte på Hanna, men däremot har storebror Gustaf varit med på Kolottenbloggen några gånger bl a här.

LÖNNVÄGEN 23



Väninnorna Inga-Lena Nilsson och Barbro Åberg har sedan länge haft tentaklerna ute om det skulle dyka upp en lämplig kolonistuga för dem ute på Kroppkärr. De har blivit så inspirerade av gemensamme vännen GunBrith som bor på Lönnvägen 35, där de har varit på besök med både äppelplockning och kräftor som anledning i denna trevliga kolonimiljö. Nu blir de ju så gott som grannar med henne och gemytet lär fortsätta.

Stugan de köpt tycker de är perfekt för den är så iordningsställd, då de inte själva är så snickarkunniga utan ser fram emot att få gräva och odla. Det få bli nästa år det praktiska får ta vid, nu blir det att tänka och planera. Grönsaker skall det bli och pioner är ett måste. Lite närmare i tiden så är det blomsterlökar som skall ner i jorden och så fick de ju tips i Odla med P1 om att ligusterhäcken behöver beskäras nu i augusti.
Stugaffären avgjordes snabbt, då Inga-Lena hade gäster från annan ort som hon tyckte borde se denna fina kolonianäggning. Under promenaden så - för säkerhets skull kollade hon på anslagstavlan - och vad där ? Jo, en annons om stuga  till salu. Då blev det koll,  telefonsamtal och att slå till!  GunBrith som också har haft ögonen öppna för ett eventuellt lämpligt stugobjekt till sina kamrater ringde förstås också för att tipsa - då var affären så gott som avgjord och det var bara kontraktsskrivandet som återstod. GunBrith var lite sent ute där, alltså ?!

Inga-Lena och Barbro är de som i verkliga livet har fått smaka på GunBrith kirskålspaj som du kan hitta om du klickar här.

GISSA FÄRGEN!

Lönnvägen 37 genomgår en färgstyling och det blir så inivassen snyggt.  Nu återstår färgvalet till ytterdörren och det är ett väl så svårt val har jag förstått. Jag har ett förslag, men kan du gissa vad det möjligen kan bli för färg på familjen Danielsson/Sundlers ytterdörr till deras kolonigods?



VÄXTMARKNAD 15 AUGUSTI 2009

Så var det dags för höstens växtmarknad. Visst märks det att det är en större entusiasm när det gäller växtintresset under våren. Detta gäller både säljare och besökare. I våras när jag kom till allén där försäljningen äger rum fanns det bord som gapade tomma - då av den anledningen att det redan var slutsålt, men idag var borden tomma på grund av att säljare inte ville infinna sig. Ruschigt var det dock där det såldes blomsterlökar - där blev det goda affärer för alla parter idag, förmodar jag. Personligen tycker jag att det tar emot att börja kolla in höstens attraktioner redan nu - är det inte sommar ett litet tag till ändå?


Dam- och hobbyklubben Violen hade försäljning på sina alster, där Märta och Ulla-Britt fick representera och sälja lotter dagen till ära.


Inga Kjellin stod i soppköket där den goda höstsoppan med smörgås endast kostade 25 kronor. Inga såg ut att frysa och skulle nog ha behövt  att få sig lite av den värmande soppan själv.


Som vanligt fanns det möjlighet att köpa kaffe med bröd och Eva Sjögarne Hult boende på stuga 116 var på plats och serverade den som ville ha.

Sveriges radio... igen

Som en följetong det här med radiosändingen, men det är ju inte varje dag eller ens varje år som Karlstads trädgårdförening uppmärksammas nationellt.  Nu marknadsför jag programmets hemsida, där det går att lyssna på lite extra information från Maj-Lis Petterssons och Lena Redins besök på Kroppkärr.  Några av de bilder  som jag fick till samt kommentarer till dessa finns också på sidan.  Enligt upplysning på sidan svarar de på bl a Gunvor Myréns fråga om vad hon ska plantera för klätterväxt vid bågen vid entrén till hennes trädgård. Du kommer till deras hemsida om du klickar här på texten  -  Odla med P1


ALTERNATIV ODLING

Det har ju regnat något så iniivassen så jag funderade allvarligt på risodling som alternativ. Jag har ju sett på TV hur risfälten i Kina ser ut  och såg möjligheterna här på Kroppkärr efter 14 dagars ihärdigt och FLÖDIGT regnande. Till hjälpen verkar det som om de diken som har tänkts avlasta vattenmassorna har växt igen och istället ser till att våra stackars kolonilotter blir än mer vattensjuka av vatten underifrån också. Inte kul, men... nu hoppas vi på sol och att vi får potäter istället för ris ändå.

RADIOINSPELNING


I lördags hade koloniföreningen besök av representanter från Sveriges radio och programmet Odla med P1. Det var Maj-Lis Pettersson som delade med sig av sina kunskaper direkt på plats till de som hade frågor att ställa om sin trädgård.  Det ar några få kolonimedlemmar som följde med Maj-Lis och programledaren Lena Redin på deras  vandring på koloniområdet. Jag fick äran och vara med och ta lite foton som i bästa fall kommer på programmets hemsida innan sändningen den 10 augusti. Lite mallig är jag också för att Lena har använt min bloggbild på Else- Marie, stuga 54, i samband med deras pressinformation. 

Lyssna på programmet måndagen den 10 augusti eller på reprisen tisdag natt 00.03 eller lördag kl 12.05 i P1.


 

ANSLAGSTAVLAN - THE MOVIE

Från idé
till styrelsebeslut
till praktisk handling
till färdigt resultat.

Claes som idégivare och Göran som behjälplig hantverkare har nu fått till en alldeles ny anslagstavla som är placerad vid grind nummer ett. Snyggt jobbat!

Nu rullar vi igången - FILMEN!


RSS 2.0