ALVÄGEN 67

Men, var har jag sett henne...????


Jo, men visst, det var ju bara det att hon var på "fel sida om disken", som hon själv sade att många personer uttrycker. Monica Berggren vår nye kolonimedlem på Alvägen 67 har jag nämligen träffat tidigare flera gånger då jag får för mig att jag skall spela lite på travet. Monica är nämligen "expert" och gör finfina andelstips  för "Ladies" på Kronoparkens Tobak.

Nu har Monica ju lite fritid också och den vill hon i fortsättningen ägna sig åt kolonilivet, liksom många av oss andra och därför blev det att hon i oktober 2009 köpte denna kolonistuga av Solveig. Hon säger att hon har ett stort intresse för trädgård och pysslande där. Vårens planer är inriktade på midsommar förstod jag - eller ja, det var väl kanske mer mina egna associationer - då hon sade att de viktigaste framtidsplanerna var att sätta potatis och få ner dillfrön. Jag tror att hon hade  persilja på förslag också.

Så här blir sommaren med.. för Monica.


och så här har hon det nu


FULLSATT ÅRSMÖTE

inivassen många människor på ett och samma ställe! Säkert skulle många föreningar vara avundsjuka om de visste att vi har en så god uppslutning på Karlstads Koloniträdgårdsförenings årsmöte. Här sluter medlemmarna upp, om inte mangrant så är det många som är intresserade och vill vara delaktiga i föreningsverksamheten just på årsmötet. Av 116 stugor så var över 70 representerade enligt röstlängden.

Märta på Lindvägen 123 var tidigt på plats och skriver in sin närvaro.

Festkommitténs damer hade återigen gjort stordåd. Himla go´a och "snygga" smörgåsar, för att inte tala om kaffet. Det är inte alltför ofta det serveras så här gott kaffe i "officiella" sammanhang, men dessa damer hade alltså lyckats igen! Tackar särskilt för det!


SEKRETERARENS GODA SKINKRULLE


Under vintersäsongen har det varit ett antal styrelsemöten och jag som suppleant har också inbjudits att deltaga trots att ingen ordinarie uteblivit. Då det dels har varit alldeles för kallt och att det har varit meterdjup snö, så har vi inte kunnat ha dessa möten på ordinarie samlingsställe, nämligen Sjögården. Föreningens sekreterare Göran har då ställt sitt hem till förfogande - och inte bara det - han har sett till att vi varje gång har fått ta del av hans kulinariska färdigheter.

Dessa skinkrullar blev så uppskattade att det blev favorit i repris på vårens sista styrelsemöte innan årsmötet. Flera av oss har frågat efter receptet och nu finns det här. I ursprungsreceptet är det skinka som bas, men Göran har även förädlat reeptet genom att använda salami istället. Allt lika gott!

Degen kavlas ut och fylls med ost och skinka. Rullas ihop och skärs till skivor som gräddas frasiga och serveras varma, gärna med en sallad till.

Deg:
150 - 200 g margarin
4 dl            vetemjöl
250 g         keso
1/2  tsk      salt
1 1/2 tsk    bakpulver

Fyllning:
200 g        rökt skinka i tunna skivor
skivad grevéost
ägg till pensling

Finfördela margarinet mjölet och blanda i keso, salt och bakpulver. Rör ihop till en smidig deg. Låt den stå en timme innan den bakas ut. Degen kan också göras dagen innan och läggas i plastpåse i kylen. Kavla ut degen som en rulltårta. Lägg på skinkan, täck med ost och rulla ihop som en rulltårta. Skär lite drygt 2 cm skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200-225 grader i 15-20 minuter. Det blir cirka 22-24 stycken.



ÄNTLIGEN VÅR OCH VI SES IGEN

Så här glada blev grannarna på Lönnvägen när de träffades igen efter en låååång vinter. Idag - den verkligt första vårdagen för i år blev det ett kärt återseende för Birgit, Elsa och Evert.

Kolla den blåa himlen!!! Så´nt vill vi ha mera av i många dagar!


HOPP

Trots kyla och fortfarande snö kvar på sina ställen, så väcktes idag en förhoppnng om vår. Jag hittade flera glada blå överraskningar i min annars gråa kolonitäppa. Lite piggar det ändå upp, och i morgon är det utlovat sol och t o m några grader över 10-strecket. Då blir det att försöka göra en insats och ta igen det arbete som borde ha gjorts i höstas. Såg idag att det verkligen behövdes och det fanns damer som redan hade full rulle på skottkärran.


BLOMSTERALMANACKA

Ny säsong med förhoppning om mycket växtlighet och med lagom sol och regn till detta. För att hålla ordning på livet så behöver vi ändå en almanacka. Jag vill därför tipsa om en länk där det varje månad finns möjlighet att ladda mer en almanacka att ha som skrivbordsbakgrund.

Länken finns här (dublklicka )

och då når ni följande information för april:

KalenderKalendern kan du ladda ner till din dator och lägga som bakgrund på skrivbordet.
Du laddar ner kalendern genom att klicka på den länk som som bäst motsvarar upplösningen på din bildskärm.
När bilden kommer upp, högerklicka och välja "Save as background/Spara som bakgrund".

Välkommen tillbaka nästa månad och hämta din nya bakgrund!
APRIL 2010
Mars2010

Skärmupplösning 1024*768

Skärmupplösning 800*600

Skärmupplösning 640*480


Jag har märkt att de inte alltid är så tidiga med att byta månad när det är så dags, men det kommer, det kommer.



RSS 2.0