Sommarvärdar 2011

I hängmattan, på badstranden .. och allt vad det heter. Att lyssna på Sommar i P1 och numera även varianten som sänds i Värmlandsradion ger mig inte bara en förströelse utan även ofta nya insikter eller bekräftelse på männskors (läs kändisars) sociala kompetens. Naturligtvis finns det undantag, men då finns det ju en avstängningsknapp att ta till. En del av sommarpratarna är ju intressanta för mig som person redan innan jag har tagit del av deras program och väljer därför att lyssna just den dag deras sändning äger rum. Fastän ibland överraskar de pratare som jag inte alls hade tänkt lyssna på p g a mina förutfattade meningar .. och som inte allt för sällan blir nya favoriter. 

En kalender över vilka Sveriges Radios sommarvärdar är udner sommaren och som du kan lyssna på när du påtar i trädgården eller kopplar av till finner du här .  Varje dag hela sommaren i P1 vid 13.00 snåret



... och vad Värmlandsradion presenterar i form av sommarvärdar finns här.  Programmen i Värmlandsradion sänds tisdagar 15.03 och tisdagsprogrammet sänds i repris torsdagar samma vecka och tid. Själv tänker jag lyssna på Bosse Basket  imorgon, eftersom jag missade det i tisdags - det var ju damfotboll "gu´bevars".


Denna bild har jag "lånat från Värmlandsradions hemsida . Foto: Johan Lindqvist

LINDVÄGEN 136

Kamilla Laag och Daniel Medina blev kolonistugeinnehavare i slutet av förra årets säsong och då bestod trädgården mest av gullris, gullris och åter gullris. De kände då att när det gäller odling så får de verkligen börja från början. I år har de nu spikat och målat ett helt gäng med pallkragar och fått igång det här med odlandet ordentligt, trots att Kamilla anser sig inte ha några gröna fingrar. Ambitionen är att kunna laga mat på egenodlade grönsaker. 

Det är inte alla förunnat att ha en sådan vädresserad hjälpreda i trädgården som Karina och Daniel har, nämligen deras portugisiska vattenhund, som här har spaden i högsta hugg.

Första säsongen så fanns förutom allt gullris även spaljerade fruktträd, vinbärsbuskar och denna lilla smultronhäck.

  
Kamilla har en egen atelje på Herrhagen - Kamiilas keramik - där hon formgjuter och säljer material till kallmålning och även anordnar kurser i detta. Kamilla och hennes studiekamrater kommer att vara med på konstrundan den 2 juli, där deras alster kommer att visas i kolonitäppan på Lindvägen 136.

 


RSS 2.0