DORIS - RESANDE I KÄRLEK

Doris, en dam i sin bästa ålder beskriver sig som resande i kärlek med musik och strptease på programmet!
 
 
Gösta på Envägen31 uppskattade föreställningen med Doris från Koppom. Liksom alla vi andra förstås. Det skulle var kul att bjuda hem henne nå´n gång!

DANSANTA KOLONISTER MED LJUV MUSIK

Bästa musiken fick vi av  Young 66. Sååå bra! Härlig musik, som sagt och ett fantastiskt duktigt sångarpar. Ni hittar smakprov på deras musik om ni klickar på denna länk http://www.young66.se/musik.htm eller på fliken"Jukeboxen" på bilden nedanför.
 
Startsidan Musik Bildgalleri Pressbilder Bokningar
 


 


© Young 66 2011 | Produktion: Markus Redman | Kontakt
  
Ett gott betyg till musiken är att det blir många som är uppe och dansar. Redan när den första låten spelade upp så pinnade det upp dansanta kolonister - och så höll det på ända till natta´. Helt plötsligt var det som om artros och onda knän var som bortbåsta. Att dansgolvet var, lindrigt sagt, halkfritt var kanske en nödvändighet. Vi har ju inte direkt en låg medelålder i vi vår kolonistiska förening. Att dansa direkt på cementplattorna gick ju jättebra! Tänkte på forna tider, då jag var på dans - då hyvlades det stearin eller talkades på golvet för att det skulle betraktas dansvänligt.
 
 
Det kan vara så här mysigt  med dans, men det verkar som om Göran Rönnbäck och Jan Lidbäck blev inspirerade av folkdansen dagen innan. Jag tycker det verkar som en variant av oxdansen.
  
 
 
 
 
Ett särskilt tack till marknadsföringsgeneralen Jan Österberg som hade engagerat kvällens musik. Det gjorde du så bra, så det kan du gott få göra om!
 

HUNDRAÅRINGENS FEST

... eller var det århundradets fest? Det var GÔRTREVLIGT!
 
"Det började med en skvätt champagne", eller rättare sagt sangria. Här serverat av två suveräna styrelsebartenders -  Claes Ernebratt och Tore Josefsson.
 
 
 Festfixarna hade dukat upp med grillbuffè från Kvantum.
 
Åh, vi åt och drack... och vi drack och åt...
 
Gunnar var där, Lisbeth var där, Laila, Britt-Inger, Lena  och Tommy var där..
 
 
.. och Kajsa var där, tack och lov!
 
 Elsa Tillman, stuga 27 och Anita Wall, stuga 56
 
 
 Dans och underhållning blir en senare fråga ?!
 
Vi kunde konstatera när vi knallade hem "dagen därpå" att det var en pigg hundraåring som hade firats under kvällen.
 
"Dagen efter" så hade våra suveräna bartenders uppdaterats till suveräna "eftersläckare".
 
Till och med flaggan verkade ta det lite lugnare på söndagen.

TIDSENLIG SERVIS

Finfin serveringspersonal som hade klätt upp sig dagen till ära. Det är ju inte varje år som det finns en jublilar som fyller hundra. Trevligt av damerna som hade i uppdrag att sköta serveringen att de också uppmärksammande detta med tidsenlig klädsel.
 
 Marie Bergfjord, Ingrid Westberg, Inger Winberg och Inga Kjellin
 
 Inga-Lena Nilsson, Lönnvägen 23
 
 
 
Bekymrar det Inger och Inga att det kanske inte kommer några gäster till den stora begivenheten?
 
Det var väl onödigt, Håkan Holm kom ju t ex
 
... och Monika och Gunnar Halldin,Björkvägen 6
 
... och Grava folkdanslag med Yvonne Stenbom som truppförare.

FÖRHANDSTITT PÅ RÖNNVÄGEN 104

  

Nu drar det ihop sig till en "firarhelg", På fredag startar då äntligen det officiella firandet av föreningens 100 år. Då är ett urval av tidigare kolonister inbjudna tillsammans med andra prominenta gäster. Det är de kolonister som sålt sina stugor under de senaste fem åren som har bjudits in. Dagen bjuder på mingel med snittar och lite övriga aktiviteter.

En av dessa aktiviteter lär vara att få besöka en av kolonins praktträdgårdar, kanske den "präktigaste" om jag får avgöra. Det är Kajsa och Tore Josefsson som har en egen variant av öppen trädgård redan på fredag. Den officella dagen för öppen trädgård är annars söndagen den 12:e augusti. 

 

Trädgården på Rönnvägen är så inbjudande och väcker intresse redan på grusgången utanför tomten. Mycket blommor är det... och ordning och reda på arrangemangen är det, så visst förstår jag att det är mycket arbete som ligger bakom för att få det så här vackert och P R U N K A N D E!
 
  
 
 
 
 Visst finns det plats för odling hos Josefssons också - lika generöst!   

   


RSS 2.0