RÖNNVÄGEN 139
En kuriosa i sammanhanget är att Lenas morfar var statare på Kroppkärrs herrgård och det är förstås en speciell känsla att han plöjt, odlat och även bott här på detta område där hon nu själv huserar. Lenas mamma bodde som barn i en av statarbostäderna och har berättat om den tiden. Tänk att det inte är längre bort än att en levande generation kan berätta om statarsamhället.
Nu är det Lenas första säsong som kolonist och hon ser iordningställandet av trädgården som ett långtidsprojekt, men har tagit sin särbo till hjälp med att röja lite nu i vår. Nu gäller det att njuta och koppla av från arbetet som undersköterska på Centralsjukhuset.
Vårtanke...
Termometern visar på drygt tre grader när klockan är så mycket som sju denna lördag den 8 maj. Det är för LITE! Nu skall det vara varmt och inte kännas som hösten ute. Det är klar luft och kalla vindar - det stämmer inte och det är säkert vulkanens fel, kom jag på.
I varje fall på bussen på väg till jobbet igår morse , så hade jag precis dessa tankar, men vad som förundrar mig är, när och hur orkar gräsmattorna bli gröna och björkarna gröna blad när det är så inivassen kyligt? Var kommer den kraften från? Det måste vara något naturligt...
Hjälp! Björkarna har gröna blad - musöron - DÅ är det ju dags för att ta tag i det här med rosorna. Det är ju regel nummer ett, men sedan beror det ju lite på vad man har för rosor, för alla skall inte beskäras lika. Själv gör jag det lite på känn, men det blir väl därefter också kanske.
En vass och bra sekatör är väl också en gemensam nämnare och att det skall beskäras strax ovanför ett väl utvecklat öga. Torra kvistar bort och vågar man ta i så ger det ju kraftigare, men färre, blommor har jag hört eller läst. Normalt lämnar man 4-6 ögon på varje kvist. Arbete att vänta alltså, men det blir inte den här helgen - det hinner nog bli råttöron.

BJÖRKVÄGEN 11
För drygt en månad sedan bestämde sig Gunilla Hammar för att bli kolonist och blev i och med det ägare till stugan på Björkvägen 11. Gunilla avvaktar nu och ser vad som skall komma upp i trädgården, men har till sin glädje redan upptäckt att det finns ett jordgubbsland att förhoppningsvis få skörda bär ifrån framöver.