ODLA MED P1

Lördagen den 1 augusti så kommer det att bli inspelning av radioprogrammet Odla med P1 från Kroppkärrs koloniområde. Lena Redin kommer tillsammans med trädgårdsexperten Maj-Lis Pettersson att besöka vår förening och samtidigt göra en en inspelning som är planerad att sändas måndagen den 10 augusti. I sina program besöker de odlare i landet och det har då blivit en hel del från olika koloniföreningar - och nu är det då vår tur här i Karlstad.

Vi kolonister kommer att få möjlighet att ställa frågor - och då helst förstås av lite mer allmängiltlig karaktär eftersom radioprogrammet skall  beröra så många trädgårdsintresserade som möjligt.

Inspelningen kommer att ske någon gång mitt på dagen på lördagen och programledarna kommer att gå runt i området så det blir då tillfälle att ställa frågor med expertisen på plats, så att säga. Det är ju lika bra att hon får se hur ohyran har burit sig åt, om nu det skulle vara en fråga som man vill ställa om vad man har fått för loppor i trädgården.

Du kan läsa om programidén omkring Odla med P1 på adress www.sr.se/P1/odla


ÖPPEN KOLONITRÄDGÅRD

Karlstads koloniträdgårdsförening anordnade öppna koloniträdgårdsdagar helgen 4 - 5 juli på Kroppkärr respektive Steffens minne. Tyvärr var inte vädret med på tåget den här gången heller. Det är inte lika inbjudande att flanera (!) på våra nykrattade grusgångar i regn jämfört hur det kan vara en strålande sommardag. Så det blev lite färre besökare i år, men de som var där kunde njuta av växtligheten och nygräddade våfflor till kaffet. Våfflorna gick åt som smör även i uteblivet solsken.

Nu är det ju så att koloniområdet på Kroppkärr är altlid tillgängligt för besökande och möjligheten finns för intresserade att få ta del av de olika kolonitäpporna för inspirationens eller varför inte -  för själens skull. Fastän då kan jag inte lova att det blir våfflor! De som inte var där på den arrangerade dagen missade tyvärr ...
Åsas astilbe   

Annas rosor  

Maiths digitalis       

RSS 2.0