FLYTTFÅGLAR OCH LIVSNJUTARE

Den 1 oktober lämnar Astrid och Gösta landet och sticker till Gran Canaria, San Augustin och njuter av det som vi alla har hoppats på hela sommaren - nämligen sol och värme. De räknar med sol - förstås och med en temperatur omkring 20 grader Celcius -  i SJU MÅNADER!!! Sedan tänker de komma tillbaka till Sverige och kolonistugan på Kroppkärr och njuta av sin livet, trädgård och goda kolonigrannar under sommarhalvåret 2010.


Under tiden de är borta har de magasinerat sina möbler och har inga besämda planer för hur fortsättningen skall bli - om detta hädanefter skall bliva deras melodi - med värme året om både här och där.








RÖNNVÄGEN 107

Ny ägare sedan tidig sommar är Ulf Nilsson. Han har huset tillsammans med sin syster, men eftersom hon bor i en annaN kommun så är det Ulf som är Koloniträdgårdsföreningens medlem och tillika stugägare.


BJÖRKVÄGEN 4

Gerd Helmersson är ny ägare till Björkvägen 4. Från att ha varit husägare med en tomt på 4 000 m2, så är hon nu kolonistugeägare med en tomtarea på 300 m2. Lite skillnad, om jag får tycka något!  Gerd är van att syssla och pyssla med trädgård och själv tycker hon att storleken på den nya trädgården är precis lagom.

Det gick fort när Gerd bestämde sig för sin stuga. Den 15 juli sålde hon sitt hus i Kätterud och den 10 september, lagom till höstmötet, köpte hon stugan av Kurt Eriksson. Gerd har önskat sig en kolonistuga "hela livet", men det har ju inte varit aktuellt i kombination med att också ha ett hus att hålla ordning på. Det var alltså efter ett aktivt sökande bl a på Blocket som Björkvägen 4 blev hennes kap.

Gerd vilar inte på lagrarna utan är aktiv medlem i PRO - och då räcker det inte med en förening utan medlemskapet avser både Grava och "Västra" (som betyder Våxnäs, var jag tvungen att fråga).

Just nu pågår ett renoveringsarbete av det nyinköpta huset, vilket innebär snickeri och indragning av el bl a. Det betyder att just nu är inte stugan så beboelig, men till sommaren med nytt kök i focus, så tänker sig Gerd att bo i sitt nya hus hela, hela sommaren - trolig inflyttning blir i april (!?), enligt henne själv.

LÖNNVÄGEN 25

Idag bebos Lönnvägen 25 av Gunilla och Jan Österberg. De köpte stugan den 15 maj 2007. Stuga nummer 25 kunde identifieras med anledning av den unika spaljen som finns strax utanför farstun. Nu är det nog dock bara en tidsfråga innan spaljen tas bort, för Gunilla och Jan har andra planer för sin trädgård.

På detta fotografi, som finns att hitta på Koloniträdgårdsföreningens hemsida , poserar Elin Johansson, som vid den här tiden  var damklubbens ordförande. Det skulle vara intressant att veta vilket årtal fotot är taget.

Det satt hårt inne att få Gunilla att vara med på bild, men till slut så... Jan fixade det, förstås!



BJÖRKVÄGEN 9

Länge var stuga 9 till salu, men nu har koloniföreningen fått nya unga entusiastiska kolonister i detta hus. Camilla Håkansson och Niclas Ernebratt  med lilla sonen Melker, 6 ½ månader, blev ägare till stugan på Björkvägen i mitten på augusti och sedan dess har det varit full fart och huset har bytt skepnad utvändigt totalt. Ambitionen hos Camilla och Niclas är att få klar byggnaden utvändigt innan vintern tar vid, men de har också börjat göra vissa förändringar invändigt. De är mycket nöjda med sitt hus och bedömer det gediget, men vill ändå sätta sin egen prägel och "piff" på det.

Camilla och Niclas är inte helt obekanta med koloniområdet, då Melkers farfar Claes bor på Lönnvägen 46 inte så långt från de nyinflyttade.
Så  mysigt för farföräldrarna att få "sina" ungdomar så nära! Idag var det dock snickrande som gällde för Claes.

Vårarbetet kommer att bestå av både inom- och utomhusarbete. Inne i huset kommer ett nytt kök att ta form och utvändigt, ja där finns ju alla möjligheter nu när trädgården har legat i träda under många år. Fruktträd, kryddor och möjligen lite blommor känns så där lagom att börja med. Frukträden är tänkt att kunna ge skugga på sikt också, men redan i år så finns det en plommonskörd att ta vara på från tomtens enda(?) träd.




SJÖGÅRDENS VÄXTPRAKT

TACK vare Elsa Tillman och Åsa Bengtsson har vi kunnat glädja oss åt ett vackert välkomnande till Sjögråden under sommaren och hösten. Så inivassen kul att krukorna fick svida om till höstmundering - ja, jag tror t o m att det är höstens trend i färgvalet, nämligen lila.

BLOGGTORKA

Nå ´t som torkar får ju för lite vatten, men det kan isåfall inte vara orsaken till min bloggtorka. Snrare är det så att det har regnat så inivassen att bloggämnen har flutit bort. Nya medlemmar - som ju är ett säkert kort denna säsong - har jag missat p g a av för få tillfällen till konfrontation. Stugorna är ju på plats och står still, så de kan jag ju alltid plåta, men det är som om vädret inte har inbjudit till aktiviteter på ett tag. Vi får hoppas på bättring och det får bli en presenteation av våra nya kamrater på sikt. Jag hoppas att även kunna få till några inlägg trots att själva kolonisäsongen snart slår igen. Lite recept, återblickar kanske - det finns ju lite gamla bilder på hemsidan som förhoppningsvis kan identifieras och jämföras med det som nu är, höstmötet ikväll kanske kan ge några idéer och som sagt nya medlemmar är ju på gång hela tiden.

RSS 2.0