SEKRETERARENS GODA SKINKRULLE


Under vintersäsongen har det varit ett antal styrelsemöten och jag som suppleant har också inbjudits att deltaga trots att ingen ordinarie uteblivit. Då det dels har varit alldeles för kallt och att det har varit meterdjup snö, så har vi inte kunnat ha dessa möten på ordinarie samlingsställe, nämligen Sjögården. Föreningens sekreterare Göran har då ställt sitt hem till förfogande - och inte bara det - han har sett till att vi varje gång har fått ta del av hans kulinariska färdigheter.

Dessa skinkrullar blev så uppskattade att det blev favorit i repris på vårens sista styrelsemöte innan årsmötet. Flera av oss har frågat efter receptet och nu finns det här. I ursprungsreceptet är det skinka som bas, men Göran har även förädlat reeptet genom att använda salami istället. Allt lika gott!

Degen kavlas ut och fylls med ost och skinka. Rullas ihop och skärs till skivor som gräddas frasiga och serveras varma, gärna med en sallad till.

Deg:
150 - 200 g margarin
4 dl            vetemjöl
250 g         keso
1/2  tsk      salt
1 1/2 tsk    bakpulver

Fyllning:
200 g        rökt skinka i tunna skivor
skivad grevéost
ägg till pensling

Finfördela margarinet mjölet och blanda i keso, salt och bakpulver. Rör ihop till en smidig deg. Låt den stå en timme innan den bakas ut. Degen kan också göras dagen innan och läggas i plastpåse i kylen. Kavla ut degen som en rulltårta. Lägg på skinkan, täck med ost och rulla ihop som en rulltårta. Skär lite drygt 2 cm skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200-225 grader i 15-20 minuter. Det blir cirka 22-24 stycken.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0