LÖNNVÄGEN 43

Den 1 september köpte Yvonne Fredholm och Tommy Engkvist sin kolonistuga av Ulla-Britt Svensson.  De hade som så många andra av våra nya medlemmar sökt efter ett fritidsboende under en längre tid, men de tyckte att de mesta objekten låg för långt bort. En ingivelse fick dem till att besöka koloniområdet på Kroppkärr och fick då se att det fanns en kolonistuga till salu på Lönnvägen 43. Här var det ”kärlek vid första ögonkastet” . Det kändes helt rätt direkt de gick in på lotten. Dessutom så var det lagom nära till både bostad - Yvonne och Tommy bor på Norrstrand – och till arbete . Stugan var lagom stor. Det var en lagom trädgård.  Ja, allt var så precis lagom… och så precis rätt.  De kände att de hade hittat möjligheten till lugn och vila för själen. Sedan är det ju inte dumt med lite fågelkvitter och värme också.

Inför hösten så finns inga ambitioner att ta tag i något trädgårdsarbete utan avvakta vad som dyker upp till våren. Yvonne och Tommy ser fram emot att få trampa på gräs och att det skall bli gôtt med trädgård. Tommy påpekar att han inte ens har ljusgröna fingrar, så vi får anta att det är Yvonne som får stå för utvecklingen i trädgården och Tommy – ja, han får väl gräva och bistå där det behövs mörkare färg på fingrarna. Ibland krävs det ju svarta fingrar också. Den dagen jag var där var han vit om fingrarna för då  ägnade de sig åt  måleriarbete inomhus.

Då jag påpekar det fina möblemanget i stugan, så visar det sig att det ingick i köpet och det gjorde särskilt Yvonne nöjd, då hon har ett stort intresse i gamla möbler. Inte nödvändigtvis auktioner och loppis, men ändå intresserad av det gamla.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0