VÅRDAGJÄMNING

Idag, eller rättare sagt inatt så inföll vårdagjämningen för år 2011 - det är en ögonblicklig händelse och det hände tydligen kl 00:21. Jag har iallafall trott att det är då natt och dag blir lika långa, men det visar sig ha inträffat några dagar innan om jag skall tro på cyberkunskapen Wikipedia.

 

Wikipedia säger också att "dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster. Om man bortser från områdena närmast jordens poler är dagarna kring vårdagjämningen ungefär lika långa över hela jorden."

 

Nu ser jag fram emot långa ljusare dagar och att solen kommer att infinna sig mer stabilt. Det behövs mycket värme för att få undan all den snö som vi är begåvade med på kolonin. Som om det inte räckte med det som har kommit uppifrån, så har de som plogat tycker tydligen att vi behöver lite mer, för hela infarten till grind 1 är blockerad av STORA snöhögar.

 

Vid grind 2 så ser det lite mer idylliskt ut och det kan tyckas att det kan passa som julkort, men som sagt taget vid vårdagjämningen.

Och så några vårblommor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0