ÅRETS FÖRSTA VÄXTMARKNAD



Ann-Britt Höglund, Mosstorp, Lindrågen. En av de trädgårdsentusiaster som hade plantor till försäljning på koloniområdet idag. Enligt Karlstads Trädgårdssällskaps program så kommer Ann-Britt att visa upp sin egen parklika trädgård i Ulvsby den 12 juni.

 

I solsken och ihärdig blåst besökte så inivassen många trädgårdsintresserade årets första växtmarknad på koloniområdet på Kroppkärr idag. Det är Trädgårdsamatörerna Värmland som anordnar försäljning hos oss kolonister och det brukar bli två växtmarknader under året, en nu på försommaren och en på hösten. Karlstads kolonträdgårdsförening ordnar egna aktiviteter i samband med detta. Kaffeserveringen vid Sjögården är det självklara och idag serverades det nygräddade våfflor till kaffet för dem som vill ha det. Jag tror minsann att det blev mycket att göra för festkommittén idag!
Försäljning av korv och Svante Norders skänkta vykort bidrog också till dagens förtjänst, förstås.


Inger Winberg, stuga 105, var en av dem som såg till att vi andra fick möjlighet att köpa gott kaffe med hembakt bröd eller våfflor.

Själv så hade jag ansvaret för ett loppisbord, där priserna inte var prutbara. Tio kronor var den genomgående prissättningen.. och alla kunde faktiskt fynda med anledning av detta. Trots det så fanns det prutnissar ... Ja, föreningen fick iallafall in 575 kronor, som lär behövas till vin eller vatten detta jubileumsår.

Det är inte bara växter som dyker upp på Trädgårdsamatörernas bord utan som här, där Åsa och Göran från Kil säljer sina "Dekorationer för inom- och utomhusbruk".


  

Nu ser vi fram emot höstens tänkta växtmarknad som äger rum den 18 augusti, då koloniföreningen också planerar aktiviteter i jubileumsårets tecken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0