ANNA-CARINS FLÄDERPANNKAKA



Anna-Carins beskrev tillvägagångssättet till att tillaga fläderpannkakor så här:
* Gör en vanlig pannkakssmet.
* Doppa de sköljda fläderklasarna med skaft i smeten
* Stek klasen i stekpanna - håll i blomskaftet.
* Klar att äta - håll i blomskaftet.

Pannkakor - grundsmet

Ingredienser

2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten.
Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna.

När jag sökte på nätet efter ettt recept på fläderpannkaka så ser det ut som Anna-Carins variant med hela klasar med skaft ofta friteras. Jag tycker att Anna-Carins recept verkar mera lättilgängligt med vanlig smet och stekpanna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0