BJÖRKVÄGEN 5

Systrarna Maj-Britt och Inger, Hult respektive Göransson-Hult gjorde sin stugaffär mitt i vintern - i januari . "Då var det inte vackert"  var kommentaren från Inger och hon syftade säkert på att varken trädgård, stuga eller väder var till sin fördel vid detta tillfälle om vi jämför med den soliga dag som jag besökte dem. Ändå så bestämde de sig att Björkvägen 5 på Kroppkärrs koloniområde skulle bli deras. Kolonistugan var alternativet till en sommarstuga och det avgörande var närheten till ett grönområde, vatten och även tryggheten med att ha grannar.  Som yrkesarbetande - Inger är sjuksköterska  och Maj-Britt arbetar  som lärare.  Köpet är ett kollektivt åtagande, där de även räknar in mamma Maj som en kommande arbetskraft (?)

De har under våren brädfordrat färdigt stugan, lagt plåttak och bytt hängrännor och tänker nu njuta av den första kolonisäsongen.  Grillstugan på gården har klar mysfaktor och har förstås redan invigts.
Under bigarråträdet satt Ingers föräldrar  Maj och Kjell samt brodern Ingvar och hade det skönt i skuggan. Katten Sessan hade hittat sin egen plats på kolonilotten - också i skuggan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0