RÖNNVÄGEN 102

Nya innehavare av stugan på Rönnvägen 102 är Anna-Karin Engström och Roger Olsson, ej sambor men gemensamma kolonistugeägare. En outtalad arbetsfördelning har per naturligt blivit att Anna-Karin tar hand om trädgården och Roger om huset. En omfattande renovering pågår nämligen både inom- som utomhus. Till sin hjälp i trädgårdsarbetet har Anna-Karin dottern med de vackra namnen ASTRID Saga Linnéa. Astrid år 8 år och  har några egna trädgårdsland där hon i år har odlingar av jordgubbar, smultron, morötter, malva, ringblommor, solros, tomat och gräslök.... ! Jag sade att jag skall ta en titt på detta närmare när allt detta växer till sig frampå sommaren.
Anna-Karin har botaniserat och hittar fortfarande nya överraskningar i trädgården rätt som det är. Under våren har hon njutit av alla vårlökar som förra  ägaren, Sigrid, hade satt ner. Själv betraktar Anna-Karin sig som höstmänniska, så det kommer att bli en prunkande höstträdgård också så småningom. Under våren så har det arbetats flitigt i trädgård och en häck  av häggmispel har planterats. Att ställa i ordning växthuset har också haft en hög prioritering och får betraktas som färdigt för i år.  En speciell omvårdnad har ägnats flädern på tomten och Anna-Karin berättade att hon lovat grannen Gerda fläderpannkakor när det har bildats tillräckliga klasar. Jag återkommer med recept.

Det är inte bara Ann-Karin som flyttat till kolonionrådet - med sig har hon sin barndoms kaprifol som föräldrarna har haft med sig från Stockholm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0