Gunvors squashsoppa

Nu är säsongen slut, men det kan ju hända att det finns en och annan squash kvar från trädgården att ta vara på. När det blir squashfrukter så blir det ju så många och ibland hinner de ju bli så stora, så illafall jag kan ibland ha svårt att hinna ta vara på dem... eller ha fantasi nog att variera användningen. Gunvor delade med sig av sitt recept på squashsoppa.

Grundrecept:

1 stor squash

2 stora lökar

2-3 msk olja

1 burk creme fraiche

1 msk citronsaft

2 buljongtärningar

Vatten

Dill

 

Detta recept har sedan förädlats av Gunvor och hon förtydligar enligt följande:

Squashen väger cirka 600 g och skall skäras i tärningar, löken skall finhackas och motsvarar cirka 2 dl – detta fräses i olja eller smör.  Istället för creme fraiche så har hon använt 2 dl grädde . Därefter slå på vatten och ha i buljongtärningarna – vilket motsvarar cirka 6 dl. Koka i 30 minuter. Mosa eller mixa och till sist klipp i dillen.

 

Ytterligare recept med squash som ingrediens är en god chevrepaj. Det receptet hittar ni om ni klickar här

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0