RÖNNVÄGEN 139

En av de stugor som bytte ägare precis innan fjolårets säsong avslutades var Rönnvägen 139. Lena Nordström är ny ägare till denna gula pärla.

Precis som flera av de som har blivit föreningsmedlemmar under de senaste åren, så har Lena ett förflutet som villaägare, men numera bosatt i lägenhet. Efter tio år i lägenhet så längtade Lena åter efter en egen täppa att odla i och inte minst att få gå barfota på en gräsmatta . Lena säger att hon har odlat hela sitt liv och odlat allt - potatis, bönor, tomater, sallad... Som "gammal" bondtös så känner hon att odlandet på så sätt har följt henne hela livet. Än så länge har det varit både för kallt och vått, så det blir inte förrän till semestern som det blir allvar av odlarplanerna på Kroppkärr.

En kuriosa i sammanhanget är att Lenas morfar var statare på Kroppkärrs herrgård och det är förstås en speciell  känsla att han plöjt, odlat och även bott här på detta område där hon nu själv huserar. Lenas mamma bodde som barn i en av statarbostäderna och har berättat om den tiden. Tänk att det inte är längre bort än att en levande generation kan berätta om statarsamhället.

Nu är det Lenas första säsong som kolonist och hon ser iordningställandet av trädgården som ett långtidsprojekt, men har tagit sin särbo till hjälp med att röja lite nu i vår. Nu gäller det att njuta och koppla av från arbetet som undersköterska på Centralsjukhuset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0