DUBBLA LOJALITETER

Det kan ju hända att det dyker upp något som ABSOLUT måste vädras inom Inivassens blogg - kanske kommer vi igång med Jubileumsboken, och då kan det ju hända att det blir lite nytt att ta tag i. Planen är att uppehållet med bloggandet skall vara till vår nästa säsong börjar på riktigt igen - och det gör den väl vid årsmötet, som jag vill minnas skall vara den 17 april 2010. Nå´n gång då, om inte förr så ses vi igen hoppas jag. För den som är intresserad av lite allt möjligt och där det också blir lite trädgård då och då så är min andra blogg igång under vintern, bloggadressen är http://kolotten.blogg.se (dubbelklicka så kommer du till förstasidan). På den finns också lite om koloniträdfårdsföreningens kolonister, recept mm som jag skrev om innan starten av Inivassen i våras.
EN FÖRLORAD VÄN
NEJ, så får det naturligtvis inte bli fastän hon nu har sin kolonistuga ute till försäljning. Jag talar om Maith på Alvägen 64. Hon har haft stugan ute till försäljning tidigare för något år sedan, och då ringde jag henne och hade den åsikten att detta skulle hon ångra och att vi behöver henne som kolonist med sin inspiration. Den gången ångrade hon sig, som tur var, och jag tror inte att det var min förtjänst utan det var förnuftet som lyckades ta över.
Nu ser jag att hennes hus ligger ute tillförsäljning på koloniträdgårdsföreningens hemsida. Detta tycker jag inte om, men den här gången tror jag att hon har bestämt sig och jag hoppas att hon får bra betalt för sin stuga och trädgård som hon har förvaltat så väl.
Det finns bilder från Maiths trädgård här (dubbelklicka) och här
Gunvors squashsoppa
Nu är säsongen slut, men det kan ju hända att det finns en och annan squash kvar från trädgården att ta vara på. När det blir squashfrukter så blir det ju så många och ibland hinner de ju bli så stora, så illafall jag kan ibland ha svårt att hinna ta vara på dem... eller ha fantasi nog att variera användningen. Gunvor delade med sig av sitt recept på squashsoppa.
Grundrecept:
1 stor squash
2 stora lökar
2-3 msk olja
1 burk creme fraiche
1 msk citronsaft
2 buljongtärningar
Vatten
Dill
Detta recept har sedan förädlats av Gunvor och hon förtydligar enligt följande:
Squashen väger cirka 600 g och skall skäras i tärningar, löken skall finhackas och motsvarar cirka 2 dl – detta fräses i olja eller smör. Istället för creme fraiche så har hon använt 2 dl grädde . Därefter slå på vatten och ha i buljongtärningarna – vilket motsvarar cirka 6 dl. Koka i 30 minuter. Mosa eller mixa och till sist klipp i dillen.
Ytterligare recept med squash som ingrediens är en god chevrepaj. Det receptet hittar ni om ni klickar här
KALENDER FÖR SKRIVBORDET
Du laddar ner kalendern om du dubbelklickar på följande länk http://www.wexthuset.com/?sp_pid=6&sp_text=7
November månads kalender ser ut så här